Fiscaal aftrekbaarheid
Is uw personeelsfeest fiscaal aftrekbaar?

Organiseert u voor uw personeel (en hun gezin) een personeelsfeest bij TheStart® EscapeRooms, dan is het belangrijk om een aantal regels te respecteren om er voor te zorgen dat deze kosten fiscaal aftrekbaar zijn. In principe is het personeelsfeest voor 100% fiscaal aftrekbaar, zowel de BTW als inkomstenbelasting!

Let wel op enkele basisregels:

• Eén feest per jaar is fiscaal aftrekbaar.
• Voor het jaarlijks personeelsfeest moet een bedrijf al zijn personeelsleden uitnodigen. Enkel het management of een selectie van medewerkers is niet toegestaan. Dat uiteindelijk niet alle genodigden opdagen, is voor de fiscus geen probleem. Het belangrijkste is dat iedereen een uitnodiging heeft gekregen. Interim en jobstudenten zijn geen vaste personeelsleden en hoeven niet verplicht uitgenodigd te worden.
• Het feest wordt gegeven naar aanleiding van Kerstmis, nieuwjaar, Sinterklaas (of een ander patroonsfeest), of de uitreiking van decoraties van personeelsleden of de pensionering van personeelsleden.
• De timing is te kiezen afhankelijk van de aanleiding maar is ruim te interpreteren. Een exacte marge is nergens bepaald.
• De kosten voor bepaalde versiering, personalisatie of extra animatie, … zijn tevens aftrekbaar.

Niet Pasen, Halloween...
maar wel Sinterklaas, Kerstmis of een Nieuwjaarfeest zijn fiscaal aftrekbaar.
Zowel voor kleine als grote bedrijven.


Heb je meer dan 100 personeelsleden?

Grote bedrijven kunnen hun personeelsfeest opdelen in verschillende dagen/groepen. De maximum capaciteit van TheStart® EscapeRooms is namelijk 50 personen. Het is fiscaal prima mogelijk om een event over een volledige week/maand te laten lopen. Zo kan je een optimale samenstelling plannen van je medewerkers. De bepalende factor is dat iedereen wordt uitgenodigd.

De partners en kinderen van je medewerkers alsook oud medewerkers mag je mee uitnodigen maar moet niet – al is de btw van de voor hen niet aftrekbaar.

TIP: Een originele 'escape' giftbox verpakking om uw cadeaubonnen in te verpakken is fiscaal aftrekbaar. Uiteraard als de giftbox enkel voor de uitnodiging dient.Productpresentaties:

Het is buiten het jaarlijks personeelsfeest eventueel ook mogelijk om bv. een voorstelling van een nieuw product te combineren met een escape. Hierbij dient activiteit hoofdzakelijk het doel te hebben de eindverkoper in te lichten. De bewijslast van dergelijk event ligt bij de belastingplichtige. Je zal dit moeten kunnen aantonen via een publiciteitsdossier.

Aarzel niet om met ons contact op te nemen en je persoonlijke wensen kenbaar te maken. We kijken samen wat TheStart voor jullie bedrijf kan betekenen!

16 WERELDS BESTE VR ESCAPE ROOMS
3 LIVE ESCAPE ROOMS VAN EEN HOOG NIVEAU
PARKING VOOR DE DEUR EN OP 100M VAN DE LOCATIE
ACHTERAF BETALEN OP FACTUUR IS MOGELIJK
AL ONZE LIVE GAMES HEBBEN EXTRA LANGE ESCAPETIJD