faq

PRAKTISCHE ZAKEN:

1Waar kan ik parkeren?
Voor de deur hebben we plaats voor 5 wagens. Verder hebben we op slechts 100 meter van TheStart een zeer ruime publieke parking (Ring van Lier). Slechts 1 minuut wandelen. Kom je met je voltallig escapeteam met de fiets! Geen probleem. We hebben voldoende fietsparkingplaatsen bij TheStart. Je kan je fiets hier veilig parkeren.
2Kan ik ook ter plaatse mijn escape room betalen?
JA, kies hiervoor tijdens het bestelproces de optie 'betaal later' aanduiden.. Onze standaard procedure is dat we vooraf online afrekenen. Dit om een vlot beheer te kunnen garanderen. Let wel: ter plaatse aanvaarden we enkel betalingen via bancontact/geen cash.
3Wanneer moet ik aanwezig zijn.
We verwachten spelers ten laatste 15 min voor de geplande starttijd, maar adviseren om een halfuurtje vooraf aanwezig te zijn. Zo kan je relaxt en tijdig aan je escape missie starten. Je hebt eventueel de mogelijkheid om nog iets te drinken in onze gezellige lounge bar.
4Welke kledij moet ik dragen?
Draag gewone kleding maar vooral comfortabele schoenen. Het kan namelijk altijd gebeuren dat je een stukje moet kruipen of klimmen in een game, dus een strak maatpak zouden we niet echt aanraden ;-).
5Is er een optimale samenstelling van je team?
NEEN! Wel is een mix van mannen, vrouwen alsook jeugd meestal optimaal. Elk van ons denk duidelijk anders en dit komt in een escape room wel zeer goed van pas.
6Mag mijn zoon van 11 meespelen?
Belangrijk is een juiste escape room te kiezen. In gezinsverband zijn enkele VR escape rooms zeer geschikt, alsook een VR laser of zombie shooter. Van onze Live escape rooms enkel in gezinsverband Undercover 9Rooms geschikt. We adviseren je graag hierbij.

OVER VR ESCAPE ROOMS:

1Hoe groot is de kans op duizeligheid?
Die kans is heel erg klein (minder dan 1%). Bij de ontwikkeling van deze games wordt rekening gehouden met het voorkomen van duizeligheid. De games zijn technisch van zeer hoge kwaliteit en we maken gebruik van professionele VR headsets. Hierdoor is de kans op problemen zeer klein.

Heb je wel eens duizeligheid ervaren in combinatie met VR en ben je dus een beetje sceptisch? Dan is de kans heel groot dat je dit deed met een eenvoudig VR apparaat zoals bijvoorbeeld een mobiele telefoon. Dat is totaal niet te vergelijken met onze apparatuur en software. We dagen je graag uit om het te testen bij TheStart EscapeRooms!
2 Ik speel nooit videogames, is dit wel iets voor mij?
Natuurlijk! De escape rooms van Ubi Soft spelen zich af in de wereld (decors) van bekende videogames maar zijn geen videogames. Het zijn intuïtieve ervaringen, gemaakt voor iedereen van ongeveer 10 tot 80 jaar.

Als je weet hoe je moet praten, luisteren, lopen en dingen oppakken, dan heb je alle vaardigheden die nodig zijn voor een VR escape room.

Vanzelfsprekend leggen we alles duidelijk uit. Het draait bij dit soort spelen vooral om samenwerking met andere spelers. Daardoor is het ideaal voor families, vrienden en collega's onderling. De games zijn beschikbaar in verschillende genres, dus voor ieder wat wils.
3 Zijn deze VR escape rooms goed voor teambuilding of vrijgezellen?
BEIDE! Deze escape rooms zijn voor alle groepsactiviteiten ideaal! Je hebt elkaar echt nodig om te kunnen escapen! Dit maakt de beleving zeer intens en leuk! Iedereen heeft een rol in het spel. Succes boek je enkel door te praten, luisteren en samen te werken. En als het allemaal lukt doe je samen een dansje of geef je elkaar een high five! Niet in het echt maar in de virtuele wereld!!
4Help, ik heb hoogtevrees. Is dit wel iets voor mij?
Je voeten staan altijd op de vloer en je bent 100% veilig, maar je hersenen kunnen daar wel eens anders over denken ;-). VR escape rooms kunnen uitdagend zijn voor mensen met een stevige hoogtevrees, maar het geeft natuurlijk wel een ontzettend goed gevoel als je doorzet!
5Kan ik dit een VR escape room mijn bril ophouden?
JA! De VR headset kan aangepast worden qua lensafstand en afstand tussen de pupillen. Hierdoor is het voor de meeste brildragers uitstekend mogelijk om het spel te spelen zonder bril, soms zie je zelfs scherper dan met bril. Mocht dit voor jou niet werken, bijvoorbeeld omdat je een vrij grote sterkte hebt, dan kan het spel ook gewoon met bril worden gespeeld.
6Moet ik ervaring hebben met Games of VR
NEEN! We hebben 3 verschillende moeilijkheidsgraden. Escape The Lost Pyramid is de eenvoudigste escape room. Hier heb je geen ervaring voor nodig. De werking van de VR controllers en de gewenning plannen we vooraf aan de escape-tijd, zodat je optimaal van de escape room kan genieten.

Als 2de game raden we Beyond Medusa's Gate aan. Als je beide escape rooms hebt ondergaan dan ben je volledig klaar voor 'The Dagger of Time'! Dit is een moeilijk maar zeer uitdagende escape room!
7Geven jullie tips tijdens het spelen?
JA! Net zoals in onze live escape room volgen we jullie volledige beleving. We zullen waar nodig virtueel assisteren en tip geven. Dit zal natuurlijk op een digitale manier gebeuren zodat je het spel niet dient te onderbreken. We trachten er altijd voor te zorgen dat je de volledige escape room kan uitspelen,
8We willen met 8 personen samen spelen.
JA! Dit kan prima maar in 2 aaneensluitende tijdsloten. Je hebt hierbij de mogelijkheid om je teamgenoten te zien spelen of iets in de lounge bar iets te drinken. .
9Kan ik draadloos rondlopen?
JA! Je hangt niet aan een draad die in de war kan geraken! Je kan volledige vrij in een virtuele zone van enkele meters bewegen. Dit is een unieke ervaring!

OVER TheStart® LOUNGEBAR:

1Kan ik zonder afspraak iets komen drinken.
Helaas. Onze lounge bar is uitsluitend voorbehouden voor onze escape room klanten. Uiteraard dient niet iedereen van je team aan een escape room deel te nemen Een deel van het gezin of de groep mag ook enkel in de lounge bar vertoeven.
2Kan ik bij jullie iets drinken?
NATUURLIJK! Na een escape room in Lier drink je meestal bier ;-). In onze loungebar kan je zowel frisdranken, alcoholische dranken als warme dranken verkrijgen. Onze exclusief lounge bar is enkel voor onze voor escape room klanten beschikbaar.
3Kan ik bij jullie iets kleins eten?
Op aanvraag kunnen we catering aanbieden. We bieden een assortiment mini pistolets aan alsook frietjes in puntzakjes met meter gepresenteerd.
4Hebben jullie Wifi?
JA! Je kan in onze loungebar gratis gebruiken maken van ons Wifinetwerk.
5Is er een toilet aanwezig?
JA! We hebben aan de loungebar 3 toiletten beschikbaar. Ideaal om je klaar te maken voor een uitdagende missie!

OVER LIVE ESCAPEROOMS:

1Kan ik ook een escape room met 2 spelen?
Onze VR escape rooms kan je perfect met 2 personen spelen. Onze Live escape rooms zijn niet speelbaar met 2 personen. Vanaf 3 personen zijn deze speelbaar.
2Is het warm in een escaperoom?
Al onze escaperooms zijn voorzien van airconditioning met verse luchtcirculatie. Temperatuurverschillen kunnen bij enkele games ook wel een onderdeel van de beleving zijn.
3Is een escaperoom eng?
Al onze escaperoom kunnen met momenten eng zijn. Maar raak zeker niet in paniek als de lichten dimmen of uitvallen. Je zal tijdens de missie permanent door een operator geobserveerd worden. Safety first!
4Zijn er in het spel acteurs aanwezig?
Wil je dit echt weten! Er zijn geruchten dat er nog een overlevende medisch onderzoeker in de Chernobyl centrale is achtergebleven. Deze onderzoeker zou een onomkeerbare mutatieziekte hebben opgelopen en is hierdoor levensgevaarlijk. Omwille van besmettingsgevaar dient bij een mogelijke fysieke confrontatie de missie onmiddellijk te worden afgebroken.
5Geven jullie tips als we niet meer verder geraken?
We laten je zeker niet aan je lot over. Een operator volgt alles op de voet en zal zorgen dat het spel vlot verloopt met een minimaal aan tips.
6Welk is de minimum leeftijd om een escaperoom te spelen?
Omdat onze escape rooms spannender zijn dan een standaard escaper oom, is de leeftijdsgrens zonder begeleiding16 jaar. Samen met ouders of familie is het de minimum leeftijd voor 9 Rooms 12 jaar, voor Chernobyl & Harbor Hotel 14 jaar. Uiteraard zijn dit adviesleeftijden. Als ouder heb je het beste gevoel wat je zoon of dochter aankan.
7Met hoeveel personen mag ik max deelnemen?
Elke LIVE escape room heeft een maximum aantal spelers. Dit om een optimale beleving te kunnen garanderen. Voor 9Rooms is dit 5, Harbor Hotel 6 en Chernobyl 7.
8Spelen er nog andere klanten mee?
NEEN! Al onze escaperooms speel je altijd privé met je eigen team. Je staat er dus helemaal alleen voor om de gekozen missie tot een goed einde te brengen! In de loungebar kunnen er uiteraard nog andere groepen aanwezig zijn.

OVER UW VEILIGHEID:

1Zijn jullie escaperooms wel veilig?
JA! Onze escape room zijn extreem veilig. Er is bij de volledige opbouw van het gebouw enorm geïnvesteerd in de veiligheid en preventie! Alle kamers van al onze escape rooms zijn uitgerust met slimme brandmelders. Ook zijn er per verdieping verschillende brandblusapparaten, noodknoppen en noodsirenes voorzien. Verder staat het volledige gebouw volledig onder toezicht vanuit de control room tijdens het spelen van een game.

Bij een rookontwikkeling in een kamer krijgt de operator onmiddellijk een melding en kan hij een evacuatie in gang zetten. Als meerdere brandsensors rook detecteren zal een evacuatie automatisch gebeuren. Hierbij zal een zeer luide brandsirene te horen zijn, gaat alle noodverlichting aan en openen alle elektrische deuren! Deze angstaanjagende beleving maakt geen deel uit van het spel!!

Verder zijn al onze escape rooms voorzien van een goed bereikbare nooduitgang. Bij nood worden ALLE kamers en uitgangen automatisch verlicht en openen ALLE deuren! Bij nood zal evacuatie plaatsvinden via een immense evacuatie brandtrap die vlot vanuit elk verdiep bereikbaar is. Hier bovenop fungeert de deur die u binnengaat, zowel al ingang van de escape room als extra nooduitgang.
Safety first!
2Zijn mondmaskers verplicht?
Hiervoor volgen we de richtlijnen van de veiligheidsraad.

Bij TheStart is het dragen van een mondmaster verplicht bij het spelen van een escaperoom.

In de loungebar dien je enkel een mondmasker te dragen als je op de wandel gaat.
3Kan een operator ons zien tijdens het spel?
We hebben in alle ruimtes infrarood camera’s inclusief klankweergave geïnstalleerd. Zo kunnen we alle teams optimaal begeleiden en kunnen we instaan voor jullie veiligheid.
4Waar laat ik mijn GSM handtas, etc tijdens het spel?
In de loungebar hebben we voldoende lockers staan. Hier kan elke spelers zijn spullen veilig in opbergen. De lockers zijn afgesloten en staan onder toezicht.
5Ik heb gezondheidsproblemen, kan ik mee op missie?
Sommige gezondheidsproblemen kunnen aanzienlijke veiligheidsrisico's inhouden. Als u een ernstige hartaandoening, epilepsie, claustrofobie, zwanger bent of een lichamelijke handicap heeft waardoor opstaan, kruipen of klimmen moeilijk is, laat het ons dan weten voordat u deelneemt. We willen ervoor zorgen dat de missie voor alle teamleden veilig kan verlopen.
6Kan ik ergens tegen lopen?
Ja! Ren nooit in het donker! Als de lichten dimmen of uit zijn of je niet kunt zien waar je naartoe gaat. Beweeg dan helemaal niet of doe het echt voorzichtig. Het maakt niet uit wie of wat je achtervolgt!
7Kan ik stoppen tijdens het spel?
Ja! Uw veiligheid staat voorop. Als je je op enig moment zorgen maakt over je fysieke en mentale gezondheid, je onwel voelt, dan kan je op elk moment het spel verlaten.
8Is een brandslang soms een onderdeel van een puzzel?
NEEN! Voor uw veiligheid hebben we meerdere brandblusapparaten op elke verdieping geplaatst. Als je er een vindt, gebruik deze dan zeker niet, tenzij je een echte brand met echte rook ziet! Onze slimme detectoren onderscheiden tevens effectrook van echte rook. Je bent dus in veilige handen bij TheStart®.
9Als het te donker is mag ik mijn aansteker of smartphone gebruiken?
NEEN! Je mag geen digitale apparaten, smartphones of aansteker mee nemen in onze escape room. Dit is zowel voor uw veiligheid als omdat de aangepaste verlichting een onderdeel van de missie kan zijn.
10Is spelen onder invloed toegelaten?
Een heldere en frisse geest maakt het spelen van een escape room veel leuker en veiliger. We tolereren hierdoor geen middelenmisbruik en handteren een nultolerantie zowel voor alcohol en drugs. Enkel cafeïne of voorgeschreven medicijnen zijn toegelaten. De operator heeft het recht om wie dan ook om welke reden teamleden te weigeren.

OVER BOEKINGEN EN ANNULERINGEN:

1Kunnen we langskomen zonder boeking?
NEEN, Een escape room dien je steeds op voorhand en online te reserveren. Zo kunnen we je bezoek inplannen en optimaal tijd voor je team reserveren.
2Ik wil graag mij boeking uitstellen? Kan dit?
JA! Bij elke escape room boeking ontvang je een bevestigingsmail. Hierop staat een link waarmee je je boeking tem 6 uur voor het gekozen tijdslot simpelweg zelf verplaatsen naar een latere datum. Je kan ons natuurlijk ook een Whatsapp bericht sturen of ons bellen.
3Ik heb een reservering gemaakt, maar mijn 1 van mijn teamleden is ziek?
Het kan altijd voorvallen dat door omstandigheden je team niet voltallig kan starten. Er zijn dan 2 mogelijkheden. Je kan alsnog op het afgesproken tijdstip de missie voltooien met een kleiner team of je kiest ervoor om met het volledige team op een andere dag te komen. Tem 6 uur voor het gekozen tijdslot kan je simpelweg je online reservatie zelf verplaatsen naar een latere datum.
4Hoe boek ik 2 escaperoom op hetzelfde uur?
Natuurlijk, dit is zeer eenvoudig. Je kiest je favoriete escape room en uur naar keuze. Geef je naam en mail in en bevestig deze. Hierna kan je nog een escape room toevoegen en de reeds gekozen desgewenst nog wijzigen. Kom je er zelf niet uit aarzel dan niet om ons een mail of WhatsApp berichtje te sturen.

OVER ONZE CORONAMAATREGELS:

1Worden de games ontsmet?
JA! We ontsmetten na elke game onze kamers. Verder zijn alle spelers verplicht om hun handen te ontsmetten bij het betreden van lounge bar en nog eens extra te ontsmetten bij de start van de escape rooms.
2Moet ik een mondmasker dragen?
JA! Bij het spelen van een escape rooms is het dragen van een mondmasker verplicht. Ook al speel je met een gezin of bubbel. Op deze manier heeft het virus minder kans om onze kamers te besmetten.
3Kan ik bij jullie een mondmasker verkrijgen?
JA! Wij bieden onze klanten tegen betaling medische wegwerp mondmaskers aan.

OVER BEDRIJFSEVENTS:

1Ik wil TheStart® volledig afhuren? Kan dit?
JA! Het is mogelijk om vanaf september 2021 de volledige locatie tussen volledig privé te gebruiken! Met onze LIVE en VR escaperooms samen kunnen we in een tijdspanne van 2 uur 20 personen gelijktijdig een unieke beleving geven. Groetere groepen rouleren tussen de lounge bar en de escape rooms. Aarzel niet om ons uw persoonlijke wensen door te sturen. We kijken samen wat TheStart® voor jullie kan betekenen! Bijna alles is mogelijk!!!
2Kan een teambuilding van 40 personen?
JA! In de lounge bar beschikt over 40 zitplaatsen. Voor dergelijke groep kunnen we 2 teams rouleren tussen de lounge bar en de escape rooms. Hiervoor heb je minimaal 2 tijdsloten van elk 2 uur nodig. Aarzel niet om ons uw persoonlijke wensen door te sturen. We kijken samen wat TheStart® voor jullie kan betekenen! Bijna alles is mogelijk!!!
3Kan ik een vooraf een presentatie geven?
JA, TheStart® lounge bar is zeer geschikt om presentaties en/of trainingen te geven. Aarzel niet om ons uw persoonlijke wensen door te sturen. We kijken samen wat TheStart® voor jullie bedrijf kan betekenen!
4We willen met meer dan 100 personen langskomen?
Het is mogelijk om iedereen een escape ticket te bezorgen. Dit digitaal of in een exclusieve escapebox. naan met ons contact op om alle opties te bekijken.