faq

PRAKTISCHE ZAKEN:

1Vanaf welke leeftijd mag je een escape room spelen?
We bieden verschillende escape rooms aan, elk met hun eigen leeftijdsvereisten. De jongste avonturiers kunnen zich storten op onze VR escape room Jungle Quest, die geschikt is voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. Vanaf 12 jaar kunnen de VR-kamers ook zonder begeleiding van ouders gespeeld worden. Onze live escape room Undercover Skill Facility is geschikt voor gezinnen vanaf 10 jaar. Voor Live Harbor Hotel en Chernobyl geldt een leeftijdsadvies van 14 jaar. Vanaf 15 jaar ben je welkom in onze Live Harbor Hotel en Chernobyl zonder de aanwezigheid van ouders. Voor Undercover Skill Facility is ons leeftijdsadvies van 12 jaar zonder ouders.
2Waar kan ik parkeren?
Op onze oprit hebben we plaats voor 2 wagens. Als je met 1 team komt kan je 5 wagen parkeren! Voor je de oprit van TheStart is ook een fietspad. Hiervoor kunnen ook nog eens 3 wagens parkeren. Als de opritparking alsook de straatparking volzet is mag je achteraan op de parking van Basic Fit parkeren. Deze parking kan je bereiken via een weg rechts naast TheStart. Kom je met je voltallig escapeteam met de fiets! Geen probleem. We hebben voldoende fietsparkingplaatsen bij TheStart. Je kan je fiets hier veilig parkeren.
3Hoe kan ik mijn drankjes betalen op locatie?
Op onze locatie aanvaarden we enkel betalingen via Bancontact. We beschikken om veiligheidsredenen niet over contant geld.
4Wanneer moet ik aanwezig zijn.
We verwachten spelers ten laatste 15 minuten voor de geplande starttijd, maar adviseren om een halfuur vooraf aanwezig te zijn. Zo kun je ontspannen en op tijd aan je escapemissie beginnen. Je hebt ook de mogelijkheid om nog iets te drinken in onze gezellige loungebar.
5Welke kledij moet ik dragen?
Draag gewone kleding maar vooral comfortabele schoenen. Het kan namelijk altijd gebeuren dat je een stukje moet kruipen of klimmen in een game, dus een strak maatpak zouden we niet echt aanraden ;-).
6Is er een optimale samenstelling van je team?
NEEN! Wel is een mix van mannen, vrouwen alsook jeugd meestal optimaal. Elk van ons denk duidelijk anders en dit komt in een escape room wel zeer goed van pas.
7Ik ben zwanger! Mag ik meespelen?
Als je zwanger bent, raden we je af om onze escape room 'Live Chernobyl' te spelen. We willen geen risico nemen dat je per ongeluk een stoot krijgt van een medespeler door mogelijk schrikken. Als je een escape room wilt plannen, raden we je aan om 'Live Undercover' of 'Live Harbor Hotel' te kiezen. Deze kamers kunnen worden aangepast, zodat mogelijke schrikeffecten worden vermeden en alleen de spanning wordt opgebouwd. Meld dit altijd van tevoren, alsjeblieft.

OVER VR ESCAPE ROOMS:

1Hoe groot is de kans op duizeligheid?
Die kans is heel erg klein (minder dan 1%). Bij de ontwikkeling van deze games wordt rekening gehouden met het voorkomen van duizeligheid. De games zijn technisch van zeer hoge kwaliteit en we maken gebruik van professionele VR headsets. Hierdoor is de kans op problemen zeer klein.

Heb je wel eens duizeligheid ervaren in combinatie met VR en ben je dus een beetje sceptisch? Dan is de kans heel groot dat je dit deed met een eenvoudig VR apparaat zoals bijvoorbeeld een mobiele telefoon. Dat is totaal niet te vergelijken met onze apparatuur en software. We dagen je graag uit om het te testen bij TheStart EscapeRooms!
2 Ik speel nooit videogames, is dit wel iets voor mij?
Natuurlijk! De escape rooms van Ubi Soft spelen zich af in de wereld (decors) van bekende videogames maar zijn geen videogames. Het zijn intuïtieve ervaringen, gemaakt voor iedereen van ongeveer 10 tot 80 jaar.

Als je weet hoe je moet praten, luisteren, lopen en dingen oppakken, dan heb je alle vaardigheden die nodig zijn voor een VR escape room.

Vanzelfsprekend leggen we alles duidelijk uit. Het draait bij dit soort spelen vooral om samenwerking met andere spelers. Daardoor is het ideaal voor families, vrienden en collega's onderling. De games zijn beschikbaar in verschillende genres, dus voor ieder wat wils.
3 Zijn deze VR escape rooms goed voor teambuilding of vrijgezellen?
BEIDE! Deze escape rooms zijn voor alle groepsactiviteiten ideaal! Je hebt elkaar echt nodig om te kunnen escapen! Dit maakt de beleving zeer intens en leuk! Iedereen heeft een rol in het spel. Succes boek je enkel door te praten, luisteren en samen te werken. En als het allemaal lukt doe je samen een dansje of geef je elkaar een high five! Niet in het echt maar in de virtuele wereld!!
4Help, ik heb hoogtevrees. Is dit wel iets voor mij?
Je voeten staan altijd op de vloer en je bent 100% veilig, maar je hersenen kunnen daar wel eens anders over denken ;-). VR escape rooms kunnen uitdagend zijn voor mensen met een stevige hoogtevrees, maar het geeft natuurlijk wel een ontzettend goed gevoel als je doorzet!
5Kan ik dit een VR escape room mijn bril ophouden?
JA! De VR headset kan aangepast worden qua lensafstand en afstand tussen de pupillen. Hierdoor is het voor de meeste brildragers uitstekend mogelijk om het spel te spelen zonder bril, soms zie je zelfs scherper dan met bril. Mocht dit voor jou niet werken, bijvoorbeeld omdat je een vrij grote sterkte hebt, dan kan het spel ook gewoon met bril worden gespeeld.
6Moet ik ervaring hebben met Games of VR
NEEN! We hebben verschillende moeilijkheidsgraden. Voor de leukste ervaring is het wel beter dat je niet met een te moeilijke VR escape room start.
7Geven jullie tips tijdens het spelen?
Ja! Net zoals in onze live escape room volgen we jullie volledige beleving. We zullen waar nodig virtueel assisteren en tips geven. Dit zal natuurlijk op een digitale manier gebeuren, zodat je het spel niet hoeft te onderbreken. We streven er altijd naar ervoor te zorgen dat je de volledige escape room kunt uitspelen.
8We willen met 8 personen samen spelen.
JA! Dit kan prima maar in 2 aaneensluitende tijdsloten. Je hebt hierbij de mogelijkheid om je teamgenoten te zien spelen of iets in de lounge bar iets te drinken. Kom je met meer vraag een voorstel op maat. .

OVER TheStart® LOUNGEBAR:

1Kan ik zonder afspraak iets komen drinken.
Helaas. Onze lounge bar is uitsluitend voorbehouden voor onze escape room klanten. Uiteraard dient niet iedereen van je team aan een escape room deel te nemen Een deel van het gezin of de groep mag ook enkel in de lounge bar vertoeven.
2Kan ik bij jullie iets drinken?
NATUURLIJK! In onze loungebar kan je zowel frisdranken, (non)alcoholische dranken, warme dranken en cocktails verkrijgen. Onze exclusief lounge bar is enkel voor onze voor escape room klanten beschikbaar.
3Kan ik bij jullie lunchen of dineren?
Op aanvraag kunnen we cateringservice aanbieden. We bieden buffetten aan voor teams vanaf 10 personen. Stuur ons een e-mail voor meer informatie en prijzen naar info@thestart.be.
4Hebben jullie Wifi?
JA! Je kan in onze loungebar gratis gebruiken maken van ons Wifinetwerk.
5Is er een toilet aanwezig?
JA! We hebben aan de loungebar meerdere toiletten beschikbaar. Ideaal om je klaar te maken voor een uitdagende missie!
6Hebben jullie lekkere coctails
"Natuurlijk! We bieden enkele populaire en exclusieve cocktails aan, waaronder een zomerse Mojito, Bacardi Cola en een aantal gins, waaronder een exclusieve Black Gin."

OVER LIVE ESCAPEROOMS:

1Kan ik ook een escape room met 2 spelen?
Ja hoor! Live Harbor Hotel en Undercover Skill Facility zijn geschikt om met 2 personen te spelen. Verder kan je al onze VR escape rooms vanaf 2 personen spelen.
2Is het warm in een escaperoom?
Al onze escaperooms zijn voorzien van airconditioning met verse luchtcirculatie. Temperatuurverschillen kunnen bij enkele games ook wel een onderdeel van de beleving zijn.
3Is een escaperoom eng?
Al onze escaperoom kunnen met momenten eng zijn. Maar raak zeker niet in paniek als de lichten dimmen of uitvallen. Je zal tijdens de missie permanent door een operator geobserveerd worden. Safety first!
4Zijn er in het spel acteurs aanwezig?
Wil je dit echt weten! Er zijn geruchten dat er nog een overlevende medisch onderzoeker in de Chernobyl centrale is achtergebleven. Deze onderzoeker zou een onomkeerbare mutatieziekte hebben opgelopen en is hierdoor levensgevaarlijk. Omwille van besmettingsgevaar dient bij een mogelijke fysieke confrontatie de missie onmiddellijk te worden afgebroken.
5Geven jullie tips als we niet meer verder geraken?
We laten je zeker niet aan je lot over. Een persoonlijke operator volgt alles op de voet en zal zorgen dat jullie niet hopeloos komen vast te zetten al geven we nooit de finale oplossing.
6Welk is de minimum leeftijd om een escaperoom te spelen?
Omdat onze escape rooms spannender zijn dan een standaard escape room, adviseren we voor Harbor Hotel en Chernobyl een leeftijdsadvies van 15 jaar om zonder begeleiding te spelen. Harbor Hotel kan zonder acteur gespeeld worden. Ons advies hiervoor is vanaf 13 jaar en voor Undercover Skill Facility vanaf 12 jaar. Samen met ouders of familie is het adviesleeftijd 10 jaar voor Undercover Skill Facility en 14 jaar voor Chernobyl & Harbor Hotel. Als ouder heb je het beste gevoel voor wat je zoon of dochter aankan.
7Met hoeveel personen mag ik max deelnemen?
Elke LIVE escape room heeft een maximum aantal spelers. Dit om een optimale beleving te kunnen garanderen. Voor Undercover Skill Facility is dit 6, Harbor Hotel en Chernobyl 7. Onze Lac Casa VR Battle Puzzle escape speel je max met 25 en onze Outdoor Undercover Lier tot 30. Al onze games kunnen we meermaals na elkaar spelen.
8Spelen er nog andere klanten mee?
NEEN! Al onze escaperooms speel je altijd privé met je eigen team. Je staat er dus helemaal alleen voor om de gekozen missie tot een goed einde te brengen! In de loungebar kunnen er uiteraard nog andere groepen aanwezig zijn.
9Kan ik de beelden van de aftermovie ontvangen?
Om privacy redenen en ter bescherming van onze escape-ervaring worden de beelden na elke sessie gewist. Je kunt ze alleen tijdens het bekijken opslaan in je eigen geheugen ;-).

OVER UW VEILIGHEID:

1Zijn jullie escaperooms wel veilig?
JA! Onze escape room zijn extreem veilig. Er is bij de volledige opbouw van het gebouw enorm geïnvesteerd in de veiligheid en preventie! Alle kamers van al onze escape rooms zijn uitgerust met slimme brandmelders. Ook zijn er per verdieping verschillende brandblusapparaten, noodknoppen en noodsirenes voorzien. Verder staat het volledige gebouw volledig onder toezicht vanuit de control room tijdens het spelen van een game.

Bij een rookontwikkeling in een kamer krijgt de operator onmiddellijk een melding en kan hij een evacuatie in gang zetten. Als meerdere brandsensors rook detecteren zal een evacuatie automatisch gebeuren. Hierbij zal een zeer luide brandsirene te horen zijn, gaat alle noodverlichting aan en openen alle elektrische deuren! Deze angstaanjagende beleving maakt geen deel uit van het spel!!

Verder zijn al onze escape rooms voorzien van een goed bereikbare nooduitgang. Bij nood worden ALLE kamers en uitgangen automatisch verlicht en openen ALLE deuren! Bij nood zal evacuatie plaatsvinden via een immense evacuatie brandtrap die vlot vanuit elk verdiep bereikbaar is. Hier bovenop fungeert de deur die u binnengaat, zowel al ingang van de escape room als extra nooduitgang.
Safety first!
2Kan een operator ons zien tijdens het spel?
We hebben in alle ruimtes infrarood camera’s inclusief klankweergave geïnstalleerd. Zo kunnen we alle teams optimaal begeleiden en kunnen we instaan voor jullie veiligheid.
3Waar laat ik mijn GSM handtas, etc tijdens het spel?
In de loungebar hebben we voldoende lockers staan. Hier kan elke spelers zijn spullen veilig in opbergen. De lockers zijn afgesloten en staan onder toezicht.
4Ik heb gezondheidsproblemen, kan ik mee op missie?
Sommige gezondheidsproblemen kunnen aanzienlijke veiligheidsrisico's inhouden. Als u een ernstige hartaandoening, epilepsie, claustrofobie, zwanger bent of een lichamelijke handicap heeft waardoor opstaan, kruipen of klimmen moeilijk is, laat het ons dan weten voordat u deelneemt. We willen ervoor zorgen dat de missie voor alle teamleden veilig kan verlopen.
5Kan ik ergens tegen lopen?
Ja! Ren nooit in het donker! Als de lichten dimmen of uit zijn of je niet kunt zien waar je naartoe gaat. Beweeg dan helemaal niet of doe het echt voorzichtig. Het maakt niet uit wie of wat je achtervolgt!
6Kan ik stoppen tijdens het spel?
Ja! Uw veiligheid staat voorop. Als je je op enig moment zorgen maakt over je fysieke en mentale gezondheid, je onwel voelt, dan kan je op elk moment het spel verlaten.
7Is een brandslang soms een onderdeel van een puzzel?
NEEN! Voor uw veiligheid hebben we meerdere brandblusapparaten op elke verdieping geplaatst. Als je er een vindt, gebruik deze dan zeker niet, tenzij je een echte brand met echte rook ziet! Onze slimme detectoren onderscheiden tevens effectrook van echte rook. Je bent dus in veilige handen bij TheStart®.
8Als het te donker is mag ik mijn aansteker of smartphone gebruiken?
NEEN! Je mag geen digitale apparaten, smartphones of aansteker mee nemen in onze escape room. Dit is zowel voor uw veiligheid als omdat de aangepaste verlichting een onderdeel van de missie kan zijn.
9Is spelen onder invloed toegelaten?
Een heldere en frisse geest maakt het spelen van een escape room veel leuker en veiliger. We tolereren hierdoor geen middelenmisbruik en handteren een nultolerantie zowel voor alcohol en drugs. Enkel cafeïne of voorgeschreven medicijnen zijn toegelaten. De operator heeft het recht om wie dan ook om welke reden teamleden te weigeren.

OVER BOEKINGEN EN ANNULERINGEN:

1Kunnen we langskomen zonder boeking?
NEEN, Een escape room dien je steeds op voorhand en online te reserveren. Zo kunnen we je bezoek inplannen en optimaal tijd voor je team reserveren.
2Ik wil graag mij boeking uitstellen? Kan dit?
JA! Bij elke escape room boeking ontvang je een bevestigingsmail. Hierop staat een link waarmee je je boeking tem 6 uur voor het gekozen tijdslot simpelweg zelf verplaatsen naar een latere datum. Je kan ons natuurlijk ook een Whatsapp bericht sturen of ons bellen.
3Ik heb een reservering gemaakt, maar mijn 1 van mijn teamleden is ziek?
Het kan altijd voorvallen dat door omstandigheden je team niet voltallig kan starten. Er zijn dan 2 mogelijkheden. Je kan alsnog op het afgesproken tijdstip de missie voltooien met een kleiner team of je kiest ervoor om met het volledige team op een andere dag te komen. Tem 6 uur voor het gekozen tijdslot kan je simpelweg je online reservatie zelf verplaatsen naar een latere datum.
4Hoe boek ik 2 of meer escape rooms op hetzelfde uur?
Natuurlijk, dit is zeer eenvoudig. Je kiest je favoriete escape room en uur naar keuze. Geef je naam en mail in en bevestig deze. Hierna kan je nog een escape room toevoegen en de reeds gekozen desgewenst nog wijzigen. Kom je er zelf niet uit aarzel dan niet om ons een mail of WhatsApp berichtje te sturen. We helpen je graag verder.

OVER BEDRIJFSEVENTS:

1Ik wil TheStart® volledig afhuren? Kan dit?
JA! Het is mogelijk om de volledige locatie tussen volledig privé te gebruiken! Met onze LIVE, VR escape rooms en OUTDOOR escape room samen kunnen we tot 50 personen gelijktijdig een unieke beleving geven. Aarzel niet om ons uw persoonlijke wensen door te sturen. We kijken samen wat TheStart® voor jullie kan betekenen! Bijna alles is mogelijk!!!
2Kan een teambuilding van 50 personen?
JA! TheStart beschikt in de lounge bar over 50 indoor zitplaatsen. We kunnen het team gelijktijdig opstarten. Aarzel niet om ons uw persoonlijke wensen door te sturen. We kijken samen wat TheStart® voor jullie kan betekenen! Bijna alles is mogelijk!!!
3Kan ik een voor- of na de escape een presentatie geven?
JA, TheStart® lounge bar is zeer geschikt om presentaties en/of trainingen te geven. We hebben formules om onze bar privé te gebruiken inclusief beamer. Aarzel niet om ons uw persoonlijke wensen door te sturen. We kijken samen wat TheStart® voor jullie bedrijf kan betekenen! Onze Loungebar heeft een capaciteit van 50 personen.
4We willen 250 personeelsleden een escape room aanbieden.
Het is mogelijk om iedereen een escapeticket te bezorgen, digitaal of in een exclusieve escapebox. Neem contact met ons op om alle opties te bekijken. Ook kunnen meerdere dagen of avonden achter elkaar voor hetzelfde bedrijf gereserveerd worden.